
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 13,60 LEI
Autor(i): Ana Maria Gal
Editura: ALL
Anul apariției: 2007
Nr. pagini: 768 pagini
Categorii: Gastronomie, Diverse
Dictionarul explicativ cuprinde 1690 articole/cuvinte-cheie reprezentand denumirile uzuale si cele comerciale ale principalelor alimente folosite si comercializate in Romania (carne si produse de carne, peste, vanat, lapte si produse lactate, cereale si grupe de cereale, legume autohtone si de import, condimente si mirodenii, plante aromate, cafea si ceai, fructe autohtone si exotice), moduri de preparare ale alimentelor („verbele bucatariei”), precum si preparate culinare (din bucataria romaneasca si internationala), oferind informatii interesante privind unele alimente sau preparate culinare mai putin sau deloc cunoscute la noi sau privitor la influentele altor bucatarii (regionale sau occidentale) asupra artei culinare romanesti, respectiv provenienta denumirilor unor preparate adesea considerate specific romanesti.
Dictionarul explicativ este completat de un Glosar de cuvinte si expresii din limba engleza, germana, franceza si italiana, cuprinzand 6750 de indici, cu trimitere la cuvantul-cheie din limba romana, foarte util pentru traducerea in limba romana a termenilor/ denumirilor din oricare dintre cele 4 limbi.
In cele 3 Anexe sunt prezentate sinoptic Elemente si piese de transare - Porcine, Bovine, Ovine, respectiv termenii de macelarie uzuali in cele 5 limbi.
Scopul acestui dictionar este unul informativ, pentru a face cunoscuta bogatia lexicala a limbii romane in acest domeniu, iar pentru specialisti reprezinta un inventar aproape complet al terminologiei alimentare actuale atat din limba romana, cat si din celelalte limbi, in limitele unui dictionar explicativ, el putand fi utilizat ca un ghid orientativ pentru statuarea denumirilor oficiale si unitare de catre specialistii din domeniu, in vederea armonizarii denumirilor romanesti cu cele ale tarilor din UE, intrucat contine informatii de actualitate referitor la denumirile impuse de catre comisiile UE pentru celelalte limbi si prefigureaza modificarile ce se impun in denumirile romanesti, oferind si sugestii in acest sens.
Comandă online ALIMENTE SI PREPARATE CULINARE DIN BUCATARIA ROMANEASCA SI INTERNATIONALA la 13,60 lei scrisă de Ana Maria Gal, tiparită la editura ALL în anul 2007 cu un număr de 768 pagini. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul ALIMENTE SI PREPARATE CULINARE DIN BUCATARIA ROMANEASCA SI INTERNATIONALA nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Nunta Zamfirei
Pentru Literatura
George Cosbuc
237 pagini
An: 1961
Bunatati cu carne tocata
Hiparion
79 pagini
An: 2002
100 retete de preparate din ciuperci
Recoop
Constantin Florea, Gheorghe Stefan
75 pagini
An: 1987
Pizza pe gustul fiecaruia
9739953832
102 pagini
Successful Cooking (Charetton)
Telecuisine
Christine and Bernard Charretton
63 pagini
An: 1991
20 Retete de prajituri alese
Sport-Turism
Victor Partan
9786069415047
44 pagini
An: 2021
Bunatati cu carne tocata
Hiparion
79 pagini
An: 2002
100 retete de preparate din ciuperci
Recoop
Constantin Florea, Gheorghe Stefan
75 pagini
An: 1987
Dictionnaire des Citations de langue francaise
Humanitas
Pierre Ripert
460 pagini
An: 1995
Horoscopul chinezesc - Personalitatea si relatiile zodiacale
Lucman
Tian Feng-Lin
452 pagini
An: 2003
Teatru - Hristache Popescu
Semne
Hristache Popescu
881 pagini
An: 2008