Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 136,40 LEI
ISBN: 9789738875814
Autor(i): PAUL FREEDMAN
Editura: Vellant
Colecția: Arta
Nr. pagini: 368 pagini
Tip copertă: tare
Categorii: Artă și Fotografie, Gastronomie, Diverse
Istoria gustului este prima carte care discută realizările culinare ale diferitelor civilizaţii, din trecut şi prezent, descoperirile de ultimă oră din istoria mondială a gastronomiei, aruncând o nouă lumină asupra plăcerii de a mânca. Rezultatul este o complexă istorie a gustului: o incursiune prin cele mai elevate, elegante şi plăcute gânduri despre mâncare �" ingrediente, preparare, prezentare �" din preistorie până în prezent. Care este motivul pentru care europenii, a căror bucătărie a fost una puternic condimentată începând din vremea Imperiului Roman, au ajuns să piardă complet gustul condimentelor până în secolul al XIX-lea? Cum au influenţat cafeaua şi ciocolata obiceiurile culinare europene şi comerţul internaţional? Care au fost originile sofisticatei şi variatei bucătării arabe? De la început până la sfârşit, aceste pagini spun povestea incitantă şi bogat ilustrată a unuia dintre obiceiurile umane vitale, care nu doar ne ţine în viaţă, ci ne face să ne simţim vii. Paul Freedman este profesor de istorie Chester D. Tripp la Universitatea Yale, anterior şeful Catedrei de Istorie. O autoritate în istoria medievală a Spaniei, el este autorul lucrării Images of the Medieval Peasant, care a fost premiată de Medieval Academy of America cu Medalia Haskins în 2002. Zeci de ani a căutat �" şi a găsit �" mâncăruri rafinate şi noi experienţe culinare în numeroase ţări.
Comandă online cartea "Istoria gustului" la 136,40 lei isbn 9789738875814 scrisă de PAUL FREEDMAN, tiparită la editura Vellant face parte din colecția Arta. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul "Istoria gustului" nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
GRAFFITI - ARTA STRAZII PE CINCI CONTINENTE
Vellant
NICHOLAS GANZ
9789738875821
376 pagini
Les Grand Plats cher (Jeanne-Sars-Terre)
E. Dentu
Jeanne-Sans-Terre
166 pagini
Bunatati cu carne tocata
Hiparion
79 pagini
An: 2002
100 retete de preparate din ciuperci
Recoop
Constantin Florea, Gheorghe Stefan
75 pagini
An: 1987
Pizza pe gustul fiecaruia
9739953832
102 pagini
Successful Cooking (Charetton)
Telecuisine
Christine and Bernard Charretton
63 pagini
An: 1991
Ion Tuculescu (Maestrii Artei Romanesti)
Meridiane
Petru Comarnescu
78 pagini
An: 1967
Heine (Emil Dorian, Editie 1947)
Fundatia Regele Mihai
350 pagini
An: 1947
Sorin Ionescu
Meridiane
Radu Ionescu
40 pagini
An: 1980
Guida Illustrata Dei Grandi Personaggi Della Bibbia
Gremese
Corinne Bonnet, Paolo Xella
160 pagini
An: 1995
Despre muzica si muzicieni
Muzicala
I. I. Sollertinski
348 pagini
An: 1963
Enigma creatiei in timp, boala si moartea poetului roman Mihai Eminescu
Parvanescu
Ion D. Parvanescu
285 pagini
An: 2010
Les Grand Plats cher (Jeanne-Sars-Terre)
E. Dentu
Jeanne-Sans-Terre
166 pagini
Aniversarea Radu Priscu '60
Bucuresti
Institutul de constructii Bucuresti
189 pagini
An: 1981
Nostradamus - profet al lumii moderne, Volumul I
Albatros
Vlaicu Ionescu
284 pagini
An: 1999
Clubul Bilderberg. Stapanii lumii
Litera
Cristina Martin
230 pagini
An: 2007