Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  26,40 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

ISBN: 973-681-349-5

Autor(i):

Editura:

Colecția: Constructia Europei

Anul apariției: 2003

Nr. pagini: 208 pagini

Categorii: Istorie

Descriere

Traducere de Elena Caraboi. Ce istorie poate naste conflictul dintre politica si economie in privinta cartofului? Citi dintre noi s-au gindit ca e posibila o istorie care porneste de la modul in care oamenii se hranesc? Analizind modul de alimentatie al omenirii de-a lungul vremii, Massimo Montanari demonstreaza tocmai existenta unei astfel de istorii - o istorie a foamei si abundentei, în care si imaginarul joaca un rol decisiv; o istorie care nu vrea nicidecum sa fie "altfel" sau "alternativa", caci tocmai in virtutea centralitatii sale existentiale, istoria alimentatiei curge in strinsa sintonie cu "celelalte" istorii, determinindu-le si fiind determinata de ele.
Cuprins

Timpul foamei - Barbari si romani - Carnea celor puternici - Piinea (si vinul) lui Dumnezeu - Ghiftuirea si postul - "Terra et silva" - Da-ne noua astazi piinea noastra cea de toate zilele - A minca mult si bine - Gastronomie si foame - O Europa carnivora? - A minca de post - Abundenta saracilor - Ferocitatea burgheza - Mutatii ale gustului - Droguri vechi si noi - Cartoful, intre agronomie si politica - Alimentatie si populatie - Revansa carnii - O hrana pentru toate anotimpurile - Placere, sanatate si frumusete


Comandă online Foamea si abundenta. O istorie a alimentatiei in Europa la 26,40 lei isbn 973-681-349-5 scrisă de Massimo Montanari, tiparită la editura Polirom face parte din colecția Constructia Europei. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Foamea si abundenta. O istorie a alimentatiei in Europa nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.