Disponibilitate:  în 5 zile

Preț:  29,95 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Hexagon

Anul apariției: 2017

Nr. pagini: 224 pagini

Tip copertă: brosata

ISBN: 9789734665228

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Beletristica, Carte nefolosită, Calatorii

Descriere

Traducere de Anacaona Mîndrilă-Sonetto

„Cea mai frumoasă carte despre Spania care s-a scris vreodată.” (The Independent)

Spania e o ţară a extremelor: a oscilat mereu între autoritatea statului şi cea a bisericii, între ritualurile creştine şi cele păgîne, între respectul faţă de tradiţiile străvechi şi dorinţa de modernizare. E bogată în cărbune, dar nu are petrol. E o ţară agricolă, însă întinderi imense de pămînt rămîn necultivate. Deşi pare să-şi fi pierdut definitiv gloria, la fiecare pas un castel-fortăreaţă, o biserică, un monument amintesc de istoria ei glorioasă în cursul căreia a ajuns să stăpînească o jumătate de mapamond. Jan Morris aduce un omagiu acestui ţinut al coridelor şi castanietelor, cu legendele, peisajele şi oamenii lui.

„Condensînd o întreagă istorie, care include date despre regina Ioana cea Nebună, ocupaţia maură şi detalii picante de la curte, Spania este scrisă în stiluri diferite; fiecare capitol începe dintr-o altă parte a ţării şi explorează subiecte dintre cele mai diverse. O lectură savuroasă pentru turiştii curioşi şi pentru oricine este predispus să devină dependent de farmecul Spaniei.” (The Guardian)


Comandă online Spania la 29,95 lei scrisă de Jan Morris, tiparită la editura Polirom face parte din colecția Hexagon. Cartea poate fi livrată în circa 5 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.