ISBN: 9786065888913
Autor(i): Adi Hădean
Editura: Curtea Veche
Anul apariției: 2016
Nr. pagini: 240 pagini
Stare: nefolosita (noua)
Categorii: Dezvoltare personala, Carte nefolosită, Diverse, Gastronomie
Una dintre cele mai recente revelaţii literare nu vine din partea vreunui scriitor, ci a unui celebru bucătar. Cartea sa, în parte o autobiografie, în parte un manifest pentru bucate bune și oameni dintr-o bucată, răspunde multor întrebări pe care și le pun admiratorii lui Adi Hădean, chef, om de radio, prezentator de televiziune.
Cum a început – spălând, și de zece ori pe zi, podelele bucătăriei din casa bunicilor –, cum a aflat secretele organizării și ale falimentării unui restaurant – într-o încăierare de pomină –, cum se alcătuiește meniul unui Irish pub – creând câteva sandviciuri delicioase cu nume voit idiot și la fel de voit stâlcit irlandez („O’Ceapă“, „O’Felie“, „O’Tonă“ și „O’Bama“) –, cum e din interior un show de televiziune – muncind de la șapte dimineața și încheind seara târziu cu un pahar de prosecco, fără să fie nevoie să arunci cu farfurii în concurenți ș.a.m.d.
Un șir de lecții – de gătit și de viață. „Dacă pui o bucată de unt proaspăt într-o tigaie și lași tigaia o vreme la marginea unei plite nu foarte încinse, untul se va topi și se va separa, iar apa se va evapora. Dacă lași untul topit într-un vas, componentele sale se vor așeza în funcție de densitate. La suprafață vor apărea resturi ușor de luat cu o spumieră, un strat gros de grăsime va ocupa partea din mijloc a vasului, iar părțile solide vor ocupa fundul vasului. Untul pregătit astfel se arde mai greu și e suportat și de către oamenii cu intoleranță la lactoză. Întrucât sunt un adept al limpezimii, mă străduiesc să limpezesc lucrurile de câte ori e nevoie, pe de o parte pentru că situațiile limpezite se transformă în relații durabile (adică ard mai greu), pe de altă parte pentru că, odată limpezite, sunt digerate mai ușor de către cei cu diverse intoleranțe, unele provenite din educație, altele din lipsa ei, dar fără legătură cu fiziologia.“ Adi Hădean
Motorul care l-a propulsat pe Adi Hădean în viață și în carieră este tenacitatea cu care şi-a urmărit visul de a deveni bucătar, trecând peste multe dificultăţi. În atenția publicului de radio și mai ales de televiziune și a cititorilor de bloguri a fost propulsat de franchețea sa și de plăcerea de a le fi de folos celorlalți. Motorul care îl va propulsa în atenția iubitorilor de literatură este stilul alert, susținut de imensul talent cu care împărtășește experiențe de viață, trecându-le prin filtre etice – educația de acasă – și literare – cărțile citite cu aceeași pasiune cu care gătește.
Adi Hădean s-a făcut cunoscut în lumea exigentă a gastronomiei ca urmare a pasiunii, dedicării și măiestriei sale culinare, calități care i-au adus numeroși fani încă de la începuturile aparițiilor sale publice. Debutul în bucătăria profesionistă și l-a făcut în 1998, iar de atunci a găzduit mai multe emisiuni TV, a publicat cărți purtând semnătura sa ori a contribuit la publicarea altor cărți, îmbogățind terminologia gastronomică, și s-a implicat în numeroase proiecte sociale.
Pasiunea care l-a determinat să facă din gătit o profesie o împleteşte, dând dovadă de aceeași măiestrie, cu celelalte preocupări ale sale, fotografia şi scrisul. De la data lansării până în prezent, blogul său culinar a fost citit de peste 27 de milioane de vizitatori, cu o medie de 20 000 de vizitatori unici pe zi. Astfel, Adi Hădean este și unul dintre cei mai apreciați bloggeri culinari din România.
Comandă online cartea "#24centimetri" la 39,10 lei isbn 9786065888913 scrisă de Adi Hădean, tiparită la editura Curtea Veche în anul 2016. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.
Carpatia : reţete româneşti reinterpretate
Litera
Irina Georgescu
9786303554778
224 pagini
An: 2025
Pizza : reţete preferate din toată America
MAST
Jim Mumford
9786066491822
216 pagini
An: 2025
Filosofia ciocolatei
Cetatea de Scaun
Sam Bilton, Alexandru Margarit
9786065377646
128 pagini
An: 2025
Postul intermitent : carte de bucate,77 de reţete simple şi savuroase pentru o alimentaţie sănătoasă
Paralela 45
dr. Petra Bracht, Mira Flatt, Petra Bracht, Mihaela Pogonici
9789734742653
192 pagini
An: 2025
Bucătărie
National
Dan Chiriac, Violeta Borzea, Daniela Chiriac
9786063917264
904 pagini
An: 2025
Viaţa - Moartea - Învierea
Creator
Gabriel Socaciu
9786060299875
106 pagini
An: 2025
Foamea ca refugiu
Creator
Clara A. Moraru
9786060299714
268 pagini
An: 2025
Mesajele ascunse ale corpului
Creator
Stefan Pusca
9786060299851
206 pagini
An: 2025
Puterea lecturii : cum cititul îţi poate transforma viaţa
Pro Universitaria
Neculai M. Asiminei
9786062621889
244 pagini
An: 2025
Vorbeşte cu oricine despre orice : practica dialogului prin conversaţii sigure
Pagina de Psihologie
Harville Hendrix…, Helen Lakelly Hunt…, Harville Hendrix, Helen LaKelly Hunt, Diana Ciornenschi
9786306702145
272 pagini
An: 2025
Drumul spre Orient : călătoria liderului masonic de la eu la noi
Arcana
Ioan S. Maximilian
9786306774005
416 pagini
An: 2025
Carpatia : reţete româneşti reinterpretate
Litera
Irina Georgescu
9786303554778
224 pagini
An: 2025
Baze spațiale germane, Nordici, Zeii extratereştri şi Noua Ordine Mondială a Illuminati - Vol. 5 (Set of:T
Prestige
Jan Van Helsing, Jason Mason, Razvan Tuculescu
9786303321790
576 pagini
An: 2025
Un mic manual de astrologie
Letras
Ioana Voica
9786303124988
72 pagini
An: 2025
Iluştri franc-masoni
Prestige
Emilian M. Dobrescu
9786303321585
448 pagini
An: 2025