Disponibilitate:  în stoc

Preț:  16,50 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 122 pagini

ISBN: 9786067995169

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Beletristica, Critica literara

Descriere

Beneficiile teoretice ale bătăliei pentru roman nu sunt chiar atât de puține și nici cu totul neglijabile; ele sunt, însă, cu mult întrecute de rezultatele practice, de cantitatea și, mai ales, de valoarea producției romanești pe care criza romanului a determinato atât indirect cât și direct. Acest moment de tensionată înfruntare, mai mult interioară, cu sine însăși, decât cu energii exterioare ei, a conștiinței literare românești a avut meritul cu totul deosebit, pe care sunt toate motivele săl apreciem drept cel mai însemnat dintre urmările lui, de a face să se nască nu numai propriuzis o altă vârstă a romanului românesc, care avea destule, dacă nu chiar toate caracteristicile unei nașteri primordiale, dar una impregnată de o foarte ascuțită și activă conștiință de sine; pentru a treia oară, și sunt destule motive să anticipăm că nu pentru ultima dată, ia fost dat romanului românesc să se nască, asociind fericit o prospețime genuină cu o conștiință de sine matură și responsabilă.

Nu credem că ar putea fi o altă producție romanescă, decât aceea a lui Camil Petrescu, care să ilustreze mai convingător caracteristicile acestei a treia oară repetată geneză a modelului romanesc. (Mircea Tomuș)


Comandă online Cele trei romane ale lui Camil Petrescu la 16,50 lei scrisă de Mircea Tomus, tiparită la editura Limes în anul 2021. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.