
ISBN: 9786068977225
Autor(i): Laura C. Martin
Editura: Baroque Books & Arts
Anul apariției: 2018
Nr. pagini: 248 pagini
Stare: nefolosita (noua)
Categorii: Diverse, Carte nefolosită, Gastronomie
Laura C. Martin a publicat peste douăzeci și cinci de volume din universul peisagisticii, distinse cu nenumărate premii. De zeci de ani studiază complexitatea plantelor și participă la emisiuni de televiziune precum Home Matters și Victory Garden. A lucrat ca redactor de specialitate la revistele Atlanta Homes and Lifestyles și Georgia și scrie pentru publicații diverse, de la American Horticulturist și până la Better Homes & Gardens.
DE LA AMAR LA SUBLIM, ISTORIA OMENIRII ÎNTR-O CEAȘCĂ DE CEAI: GUST ȘI SENZAȚIE, ELIXIR ȘI RĂSFĂȚ, PLĂCERE, ARMONIE, PURITATE ȘI LINIȘTE, FINEȚE ȘI MISTER, SPIONAJ, RĂZBOAIE ȘI DOSARE SECRETE, FILOZOFIE, ARTĂ ȘI CULTURA SUBTILĂ A BUNULUI- GUST
Verde, negru, alb, roșu, oolong și miere și lapte și frișcă, un pachet de dorințe și așteptări împlinite într-un singur cuvânt – ceai.
„Dacă ți-e frig, ceaiul o să te încălzească. Dacă te-ai încălzit prea tare, ceaiul o să te răcorească. Dacă ești deprimat, ceaiul o să te înveselească. Dacă ești agitat, ceaiul o să te liniștească.” - WILLIAM GLADSTONE (1809-1898), prim-ministru al Marii Britanii
CEAIURI NEGRE
Laptele este o adiție potrivită în cazul unora dintre ceaiurile negre. Luați în considerare notațiile w (cu lapte) sau wo (fără lapte).
Assam (India). Robust, cu corp plin, folosit în amestecuri, mălțuit (w)
Ceylon (Sri Lanka). Înviorător, corp ușor spre mediu, dulce (w sau wo)
Darjeeling, prima cursă (India). Muscat dulce, înviorător (w sau wo)
Dian Hong (Yunnan, China). Bogat, condimentat, catifelat (wo)
Keemun (China). Profund, bogat, cu o tușă de fum (wo)
Kenilworth (Ceylon). Sprinten, tare (w)
Lapsang Souchong. Afumat, cu corp plin (w sau wo)
Nilgiri (India). Catifelat, cu corp plin, o tușă de dulceață, amestecuri (wo)
Sikkim (la nord de Darjeeling). Fructat, dulce (wo)
CEAIURI VERZI
Bancha (Japonia). Un ceai bun „de fiecare zi“, culoare aurie-deschisă, ușor dulce, ierbos
Dragonwell sau Longjing (China, Japonia). De foarte bună calitate, răcoritor, sprinten, dulce
Gunpowder (China, Japonia, Ceylon). Numit astfel din cauză că e rulat sub formă de biluțe; corp puternic, dulce, ierbos
Genmaicha (Japonia). Amestecat cu orez brun prăjit; gust de floricele de porumb
Gyokura (Japonia). De foarte bună calitate, culoarea băuturii verde-deschis; dulce, gust de mare
Hojicha (Japonia). Din frunze prăjite, culoarea băuturii chihlimbarie, gust de alune, corp plin
Hyson (China). Argilos, corp mediu
Matcha (Japonia). Ceai ceremonial, prelucrat sub formă de pudră; ușor, dulce
Sencha (Japonia). Un ceai „de fiecare zi“ plăcut, ușor astringent, ușor dulce
CEAIURI OOLONG
Formosa (Taiwan). Catifelat, corp mediu, fructat
Imperial (Taiwan). De foarte bună calitate, un gust cu ușoară tușă de miere, chihlimbariu, blând
Ti Kuan-yin sau Iron Goddess of Mercy (Taiwan, China). Blând, bun pentru digestie
Tung Ting Jade (Taiwan). Catifelat, floral
CEAIURI ALBE
Silver Needle sau Yin Zhen (Fujian, China). Ușor, puțin ierbos, exotic și costisitor
White Peony (China). Ușor, băutură limpede, puțin ierbos
AMESTECURI
Majoritatea ceaiurilor disponibile azi pe piață sunt amestecuri din diferite tipuri de ceai provenite din diferite regiuni. De exemplu, „English breakfast“ este alcătuit dintr-o combinație de ceaiuri negre din Nilgiri și din Ceylon. „Irish breakfast“, care e puțin mai tare și are o aromă mai îndrăzneață, e compus din ceaiuri negre din Nilgiri, din China și din Assam.
Amestecurile de ceaiuri se realizează și apelând la diverși aromatizanți, din categoria fructelor și florilor. „Earl Grey“ este un ceai negru din China aromat cu ulei de pergamută. Aromatizanții preferați pe piață sunt iasomia, piersica, portocala, lămâia, hibiscusul, pergamuta, scorțișoara, vanilia și migdalele.
Comandă online Istoria si arta ceaiului la 52,80 lei isbn 9786068977225 scrisă de Laura C. Martin, tiparită la editura Baroque Books & Arts în anul 2018. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.
Istoria şi arta ceaiului
Baroque Books & Arts
Laura C. Martin, Ines Hristea
9786306522590
248 pagini
An: 2025
Pizza : reţete preferate din toată America
MAST
Jim Mumford
9786066491822
216 pagini
An: 2025
Filosofia ciocolatei
Cetatea de Scaun
Sam Bilton, Alexandru Margarit
9786065377646
128 pagini
An: 2025
Postul intermitent : carte de bucate,77 de reţete simple şi savuroase pentru o alimentaţie sănătoasă
Paralela 45
dr. Petra Bracht, Mira Flatt, Petra Bracht, Mihaela Pogonici
9789734742653
192 pagini
An: 2025
Bucătărie
National
Dan Chiriac, Violeta Borzea, Daniela Chiriac
9786063917264
904 pagini
An: 2025
Patru castele în patru anotimpuri : o călătorie culinară
Curtea Veche
Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, Principesa Margareta a Romaniei
9786064419507
208 pagini
An: 2025
Un mic manual de astrologie
Letras
Ioana Voica
9786303124988
72 pagini
An: 2025
Iluştri franc-masoni
Prestige
Emilian M. Dobrescu
9786303321585
448 pagini
An: 2025
Anatomia genurilor : cum explică formele de poveste felul în care funcţionează lumea
Presa Universitara Clujeana
John Truby
9786063726064
609 pagini
An: 2025
Pizza : reţete preferate din toată America
MAST
Jim Mumford
9786066491822
216 pagini
An: 2025
Civilizaţii avansate pierdute şi cele mai mari secrete OZN din lume! - Vol. 4 (Set of:Tatăl meu a fost un M
Prestige
Jan Van Helsing, Jason Mason, Razvan Tuculescu
9786303321561
592 pagini
An: 2025
Din batrani. Volumul al II-lea
Hoffman
Ioan Slavici
9786064616104
280 pagini
An: 2021
Din batrani. Volumul I
Hoffman
Ioan Slavici
9786064616098
302 pagini
An: 2021
Sfântul Dumitru Stăniloae : nobleţea teologului cu suflet de ţăran
Lumea credintei
Costion Nicolescu
9786306562299
272 pagini
An: 2025
Din pacat in pacat (editie 2020)
Hoffman
Ioan Slavici
9786064611581
136 pagini
An: 2020
Ne jucăm, învăţăm, fructe şi legume colorăm
Letras
Maria Divoiu, Adela Guţu
9786303125282
36 pagini
An: 2025