
ISBN: 705632889855
Autor(i): Gabriela Berechet
Editura: Imprima
Anul apariției: 2018
Nr. pagini: 432 pagini
Stare: nefolosita (noua)
Categorii: Diverse, Carte nefolosită, Gastronomie
Cartea cofetarului patiser a fost scrisa pentru a fi un ”companion” de drum, atat al cofetarilor aflati la debutul carierei, cat si al celor experimentati, fiind vorba despre o profesie în care noutatea si inovația apar într-un ritm mai alert decat în bucătărie.
De asemenea, această carte va aduce si bucatarilor informatii utile pentru a-si putea configura singuri desertul din meniu sau pentru a putea solicita cofetarilor produsele dorite.
Structurata pe 10 capitole si 5 anexe, ultima dintre acestea incluzând și imaginile color ale produselor realizate cu ingrediente convenience, Cartea cofetarului patiser este conceputa plecând de la unitățile de competenta ale standardului ocupational, insistand asupra tehnologiilor clasice de preparare, nu atat pentru a le pune în antiteză cu tehnologiile convenience, cat pentru a valoriza si mai mult complexitatea cunostintelor si a deprinderilor cofetarului.
Vasele, ustensilele, utilajele, aparatele și instrumentele de măsură și control sunt prezentate amplu, la fel și un operațiile aritmetice si de transformari din unitati de masura SI in unitati de masura anglo-saxone, ceea ce va usura intelegerea retetelor de pe alte continente si aplicarea lor cu acuratete.
Caracteristicile materiilor prime si auxiliare sunt extrem de importante pentru reusita produselor de cofetarie-patiserie, de aceea acestea au fost prezentate pe larg, alături de metodele de conservare care să păstreze cat mai bine principiile nutritive si senzoriale ale acestora. Nu au fost ignorate nici produsele GRAS (Generally Recognized As Safe), fără de care o producție de serie mare, la standarde de calitate și de siguranța alimentelor nu poate fi concepută în mileniul III.
Tehnologiile de preparare a produselor de cofetarie-patiserie debuteaza cu cea mai importanta tehnologie – cea a painii, atat cu drojdie cat si cu maia pregatita in laborator – de unde a inceput, de fapt, dezvoltarea acestei profesii, continua cu semifabricatele si se incheie cu rafinatele produse de ciocolaterie si inghetata, cu exemple ilustrate si retete sugestive care sa incurajeze cititorul sa-si incerce deprinderile si sa le dezvolte.
Elementele de nutriție, la care s-au precizat nu numai principiile nutritive dar si intreaga metodologie de calculare a valorii nutritive si calorice, aspectele igienice ale prepararii dar și de tehnologie au fost completate cu cele legate de cultura organizației, de estetică, merceologie si protectia muncii.
Alaturi de autoarea Gabriela Berechet, la realizarea produselor propuse în carte s-a aflat fosta sa colaboratoare, Gabriela Pascaru – Maestru in arta culinara cofetar. Contributia Gabrielei Pascaru la Cartea cofetarului patiser a adus, fara indoiala, plusul de credibilitate profesionala pe care orice autor de carti de specialitate si-l dorește.
Comandă online Cartea cofetarului patiser la 99,99 lei isbn 705632889855 scrisă de Gabriela Berechet, tiparită la editura Imprima în anul 2018. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.
Cartea bucatarului profesionist
Imprima
Gabriela Berechet
9786069421918
585 pagini
An: 2017
Programarea în limbajul C/C++ pentru liceu. Volumul al IV-lea: Programare orientată pe obiecte și programar
Polirom
Emanuela Cerchez, Marinel-Paul Serban
9789734640812
248 pagini
An: 2013
Metode numerice cu aplicatii in tehnica de calcul, Volumul I
Scrisul Romanesc
Aurel Popa, George Vraciu
242 pagini
An: 1982
Java de la 0 la expert
Polirom
Stefan Tanasa, Stefan Tanasa, Cristian Olaru, Stefan Andrei
9789734624058
864 pagini
An: 2011
Vive la France - Carte de bucate frantuzeasca - Cartea de bucate a Campionatului European de Fotbal UEFA 2016.
Sport-Turism
Katrin Rossnick
9786069415009
96 pagini
An: 2016
Cartea bucatarului profesionist
Imprima
Gabriela Berechet
9786069421918
585 pagini
An: 2017
Matematica si explorarea mediului. Exercitii si probleme. Antrenament pentru performanta. Clasa 1
Art Klett
Florian Berechet, Lidia Costache, Jeana Tita, Gabriela Berechet
9786060032397
88 pagini
An: 2020
Postul intermitent : carte de bucate,77 de reţete simple şi savuroase pentru o alimentaţie sănătoasă
Paralela 45
dr. Petra Bracht, Mira Flatt, Petra Bracht, Mihaela Pogonici
9789734742653
192 pagini
An: 2025
Bucătărie
National
Dan Chiriac, Violeta Borzea, Daniela Chiriac
9786063917264
904 pagini
An: 2025
Patru castele în patru anotimpuri : o călătorie culinară
Curtea Veche
Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, Principesa Margareta a Romaniei
9786064419507
208 pagini
An: 2025
Carte de bucate
Carthemia
Sanda Marin
9786309508010
464 pagini
An: 2025
Gusturi din copilarie : reţete pentru fiica mea
Bookzone
Elena Nane
9786303054230
224 pagini
An: 2025
Veriga lipsă : francmasonii au creat teoria evoluţiei, pentru a ascunde cele mai mari secrete ale lumii! - V
Prestige
Jan Van Helsing, Jason Mason, Razvan Tuculescu
9786303321035
576 pagini
An: 2025
Astrologie medicală - Vol. 1 (Set of:Astrologie medicalăVol. 1)
For You
Minerva
9786066397582
400 pagini
An: 2025
Postul intermitent : carte de bucate,77 de reţete simple şi savuroase pentru o alimentaţie sănătoasă
Paralela 45
dr. Petra Bracht, Mira Flatt, Petra Bracht, Mihaela Pogonici
9789734742653
192 pagini
An: 2025
Marea carte a divinaţiei - Ghicitul : tehnici de aflare a viitorului, iubirii şi norocului
Neverland
Venera Calimachi, Dan-Silviu Boerescu
9786303070827
352 pagini
An: 2025
Bucătărie
National
Dan Chiriac, Violeta Borzea, Daniela Chiriac
9786063917264
904 pagini
An: 2025
Le français pour les examens
Sitech
Catalin Ilie
9786061188611
319 pagini
An: 2025
Planuri de pensie
Crime Scene Press
Sue Hincenbergs
9786306542901
448 pagini
An: 2025
Iron John : călătoria iniţiatică a bărbaţilor spre masculinitatea autentică şi cele 8 etape ale transf
Herald
Robert Bly, Andrei Gaitanaru
9786303361376
288 pagini
An: 2025
Craii de Curtea-Veche
Cartex
Mateiu I. Caragiale
9786060912545
152 pagini
An: 2025
Amintiri din copilărie,Poveşti,Povestiri
Cartex
Ion Creanga
9786060912552
344 pagini
An: 2025