Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 31,20 LEI
ISBN: 9786065131309
Editura: House of Guides Publishing Grup
Colecția: Gastronomica
Anul apariției: 2010
Nr. pagini: 113 pagini
Categorii: Gastronomie, Diverse
Volumul IV al seriei „Ghidul Gastronomic al României” aduce în atenţia cititorului - după ştiinţa noastră, pentru prima dată în acest tip de abordare - pe lângă reţetele specifice ale unor etnii care trăiesc împreună cu românii, şi informaţii privind datele demografice, istoria şi tradiţiile care le caracterizează.
Deloc întâmplător, România este locul în care paradisul este imaginat şi trăit ca o feerie culinară. în cămările sale stau alături, fără prejudecăţi, telemeaua românilor, cârnaţii şvăbeşti, sângeretele maghiarilor, murăturile sârbilor, zacusca bulgarilor sau inconfundabilele dulciuri turceşti. Bucătăria din spaţiul cuprins între graniţele României este una cosmopolită, care a adunat de-a lungul veacurilor reţete ale tuturor etniilor care au trăit aici ori s-au aflat la graniţele sale. Multe din reţetele „celuilalt”, trecute prin filtrul gospodinelor române, au intrat pe mesele familiilor acestora, fiind considerate în prezent ca naţionale sau, cel puţin, specifice.
Albanezi, armeni, bulgari, cehi şi slovaci, croaţi şi sârbi, evrei, germani, greci, maghiari, polonezi, ruşi lipoveni, rromi, ucraineni, turci... Numai enumerarea lor ne poate duce cu gândul la o lungă şi interesantă călătorie prin Europa sau Asia. De fapt, este vorba despre exponenţii etniilor ce convieţuiesc de multe secole pe teritoriul actual al României.
Iată un titlu, pe care îl dorim savuros şi instructiv în acelaşi timp, care constituie o invitaţie pentru gospodine de a aduce pe masa familiei preparate specifice ale etniilor care convieţuiesc cu noi, într-o încercare de mai bună înţelegere a mentalităţilor şi, implicit, a obiceiurilor acestora.
Comandă online cartea "Ghidul gastronomic al Romaniei - Bucatariile comunitatilor etnice" la 31,20 lei isbn 9786065131309, tiparită la editura House of Guides Publishing Grup face parte din colecția Gastronomica în anul 2010. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul "Ghidul gastronomic al Romaniei - Bucatariile comunitatilor etnice" nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Les Grand Plats cher (Jeanne-Sars-Terre)
E. Dentu
Jeanne-Sans-Terre
166 pagini
Bunatati cu carne tocata
Hiparion
79 pagini
An: 2002
100 retete de preparate din ciuperci
Recoop
Constantin Florea, Gheorghe Stefan
75 pagini
An: 1987
Pizza pe gustul fiecaruia
9739953832
102 pagini
Successful Cooking (Charetton)
Telecuisine
Christine and Bernard Charretton
63 pagini
An: 1991
Enigma creatiei in timp, boala si moartea poetului roman Mihai Eminescu
Parvanescu
Ion D. Parvanescu
285 pagini
An: 2010
Les Grand Plats cher (Jeanne-Sars-Terre)
E. Dentu
Jeanne-Sans-Terre
166 pagini
Aniversarea Radu Priscu '60
Bucuresti
Institutul de constructii Bucuresti
189 pagini
An: 1981
Nostradamus - profet al lumii moderne, Volumul I
Albatros
Vlaicu Ionescu
284 pagini
An: 1999
Clubul Bilderberg. Stapanii lumii
Litera
Cristina Martin
230 pagini
An: 2007