
ISBN: 9786069421918
Autor(i): Gabriela Berechet
Editura: Imprima
Anul apariției: 2017
Nr. pagini: 585 pagini
Stare: nefolosita (noua)
Categorii: Diverse, Carte nefolosită, Gastronomie
Cartea bucatarului profesionist este un instrument versatil, desi numele pare sa-i aloce o adresabilitate concreta: bucătarul profesionist!
Trecand in revista elementele de personalitate si comportament profesional, lucratorul va înțelege ce asteptari are de la profesie, de la locul de munca, dar si ce asteptari are un angajator. Va intelege cu ce tip de temperament se potriveste in echipa dar si ce asteptari are echipa de la el daca este leader!
Elementele de nutritie si alimentatie sanatoasa sunt aspecte indisolubile ale profesiei de bucatar. Nu este doar un trend contemporan ca bucatarul sa gateasca mancaruri sanatoase si savuroase, aceste preocupari exista inca din antichitate.
Aspectele functionale ale bucatariei profesionale, dotarea cu echipamente, ustensile, materiale de lucru, organizarea fluxurilor si abordarea tuturor sistemelor de fabricatie vor usura drumul in proiectarea unei bucatarii, pentru ca intr-o echipa de proiectare profesionala bucatarul este un ajutor de nadejde.
Stiinta alimentelor ocupa un spatiu amplu in ”Cartea bucătarului profesionist” pentru ca a cunoaste alimentele din punct de vedere structural optimizeaza utilizarea rationala a acestora si mai ales reducerea pierderilor tehnologice.
Tehnologiile neconventionale precum si gastronomia moleculara sunt abordate pentru a reduce fobiile create in randul bucatarilor legate de microunde, de exemplu, sau lecitina, agar-agar, xantan E-uri isomalt.
Gastrotehnica ”ca stiinta a prelucrarii alimentelor si efectul acestora asupra sanatatii” este prezentata pentru toate grupele de preparate culinare, care, pentru a reduce impactul erorilor dintr-o lista de preparate sau meniu, au fost regrupate.
Modul in care preparatele trebuie aranjate intr-un meniu, modul in care se pozitioneaza ca interesante anumite preparate intr-o lista, este de asemenea prezentat.
Fiecare grupa de preparate culinare este exemplificata cu retete, fara a se dori a fi un retetar. Unele retete au atasate fotografii, lasand insa bucatarilor libertatea sa-si utilizeze imaginatia.
Fiind vorba de o afacere (restaurantul), Cartea bucatarului profesionist aduce in atentie elemente precum: calcule tehnologice, randamente de fabricatie, consumuri specifice, pret de cost, pret de vanzare, prag de rentabilitate, inventar si alte aspecte care vor contribui la intelegerea fenomenului economic al afacerii.
Aspectele igienice ale prelucrarii alimentelor, gestionarea deseurilor si elemente ale unui management performant al bucatariei sunt prezente si ele in Cartea Bucatarului profesionist.
Fiind o stiinta dar si o arta, in Cartea bucatarului profesionist sunt prezentate si aspectele estetice ale arhitecturii unei farfurii, ale montării unui bufet, ale cromaticii preparatelor culinare.
Comandă online Cartea bucatarului profesionist la 105,70 lei isbn 9786069421918 scrisă de Gabriela Berechet, tiparită la editura Imprima în anul 2017. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.
Cartea cofetarului patiser
Imprima
Gabriela Berechet
705632889855
432 pagini
An: 2018
Programarea în limbajul C/C++ pentru liceu. Volumul al IV-lea: Programare orientată pe obiecte și programar
Polirom
Emanuela Cerchez, Marinel-Paul Serban
9789734640812
248 pagini
An: 2013
Metode numerice cu aplicatii in tehnica de calcul, Volumul I
Scrisul Romanesc
Aurel Popa, George Vraciu
242 pagini
An: 1982
Java de la 0 la expert
Polirom
Stefan Tanasa, Stefan Tanasa, Cristian Olaru, Stefan Andrei
9789734624058
864 pagini
An: 2011
Poezii (Octavian Goga)
Albatros
Octavian Goga
214 pagini
An: 1976
Matematica si explorarea mediului. Exercitii si probleme. Antrenament pentru performanta. Clasa 1
Art Klett
Florian Berechet, Lidia Costache, Jeana Tita, Gabriela Berechet
9786060032397
88 pagini
An: 2020
Cartea cofetarului patiser
Imprima
Gabriela Berechet
705632889855
432 pagini
An: 2018
Filosofia ciocolatei
Cetatea de Scaun
Sam Bilton, Alexandru Margarit
9786065377646
128 pagini
An: 2025
Postul intermitent : carte de bucate,77 de reţete simple şi savuroase pentru o alimentaţie sănătoasă
Paralela 45
dr. Petra Bracht, Mira Flatt, Petra Bracht, Mihaela Pogonici
9789734742653
192 pagini
An: 2025
Bucătărie
National
Dan Chiriac, Violeta Borzea, Daniela Chiriac
9786063917264
904 pagini
An: 2025
Patru castele în patru anotimpuri : o călătorie culinară
Curtea Veche
Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, Principesa Margareta a Romaniei
9786064419507
208 pagini
An: 2025
Carte de bucate
Carthemia
Sanda Marin
9786309508010
464 pagini
An: 2025
Un mic manual de astrologie
Letras
Ioana Voica
9786303124988
72 pagini
An: 2025
Anatomia genurilor : cum explică formele de poveste felul în care funcţionează lumea
Presa Universitara Clujeana
John Truby
9786063726064
609 pagini
An: 2025
KGB – DGSE. Doi spioni faţă în faţă : Serghei Jirnov şi François Waroux în dialog cu Martin Leprince
Corint
Francois Waroux, Serghei Jirnov, Martin Leprince, Alina Pavelescu
9786060889113
224 pagini
An: 2025
Filosofia ciocolatei
Cetatea de Scaun
Sam Bilton, Alexandru Margarit
9786065377646
128 pagini
An: 2025
Numerologia : un ghid al începătorului,decodifică-ți relaţiile, maximizează-ţi oportunităţile şi des
Adevar divin
Joy Woodward, Cristian Hanu
9786067560640
216 pagini
An: 2025
Împrieteneşte-te cu Frica : mic manual cu explicaţii şi activităţi de îmblânzit frica
Univers
Ioana Chicet-Macoveiciuc, consultant Luiza Vasilescu, psiholog pentru copii, Monica Bauleo
9789733418764
32 pagini
An: 2025
Assassin's Creed : Steagul negru
Paladin
Oliver Bowden, Mihai Dan Pavelescu
9786069611883
392 pagini
An: 2025
Caietul meu de scriere : semne grafice, litere şi cifre,clasa pregătitoare
Comper
Bianca Toma
9786069717912
68 pagini
An: 2025
Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia
Cartex
Selma Lagerlof, Raluca Ghentulescu
9786060912743
448 pagini
An: 2025
Testamentul incaşului
Cartex
Karl May, Eugen Frunza
9786060912804
416 pagini
An: 2025